Νέα - ανακοινώσεις

                                                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                            Το Δ.Σ της Ένωσης Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου 

Α- ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ: Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 θα γίνει η ετήσια συνάντηση των αποφοίτων στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μητρόπολη Αθηνών) για την τέλεση της καθιερωμένης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου  των αποβιωσάντων καθηγητών και μαθητών της Σχολής. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας της Ένωσης στο ξενοδοχείο ELECTRA METROPOLIS.

Β- ΚΑΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Άρθρ. 17.20) τα μέλη της Ένωσης σε τακτική απολογιστική γενική συνέλευση.

Θέματα ημερησίας διάταξης:
1-Ανάγνωση και έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού του οικ. έτους 2018.
2- Ανάγνωση της έκθεσης της Ε.Ε. Έγκριση της οικονομικής διαχείρισηςτου οικ. έτους 2018 και απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη. 3- Ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του οικ. έτους 2019.

Γ- ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ: Αν η συνέλευση δεν έχει απαρτία, θα επαναληφθεί έπειτα από δεκαπέντε (15) ημέρες, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και τα ίδια θέματα με τα μέλη που θα είναι παρόντα.

Δ- Παρακαλείσθε να προσέλθετε όλοι πρόθυμα και στην εφετινή μας εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, για να ανανεώσουμε για μια ακόμα φορά τους δεσμούς αγάπης και φιλίας που μας συνδέουν.

                                                                                         Για το Δ.Σ.
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     Αθανάσιος Ψυχογιός                                                                                      Φώτης Τζαβέλλας     

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσίς μας αποφάσισε: την  προγραμματισμένη επταήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη 25/11-1/12\2018 να την αναβάλλει λόγω της αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο και την γενικότερη κατάσταση των σχέσεων Ελλάδος Τουρκίας. Εάν η κατάστασις ομαλοποιηθεί θα οριστεί νέα ημερομηνία για τον Μάϊο.
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου Μενιδίου και μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του ομογαλάκτου αειμνήστου Πάνου Βενετσιάνου.
Σήμερα 14 Οκτωβρίου 2018, εκοιμήθη η πρεσβυτέρα (Θεοδώρα) του ομογαλάκτου π. Διονυσίου Καρύδη στην Κέρκυρα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 4.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας των Βλαχερνών στη Γαρίτσα Κερκύρας.

Θερμά συλληπητήρια στους οικείους της και ο Θεός να την αναπαύσει.  
Το ΔΣ κατά τη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει επταήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη Θρονική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελείται κατ έτος στην εορτή του Αγίου Ανδρέου. 
Κόστος εκδρομής 350 ΕΥΡΩ όλο το πακέτο. Λεπτομέρειες στο πρόγραμμα που επισυνάπτεται.
Εγγραφές μέχρι 30 Οκτωβρίου 2018.
Για πληροφορίες και εγγραφές στο Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Φώτη Τζαβέλλα στο τηλέφωνο 6945395598 από τις 9.00 π.μ. έως την 14η μ.μ.

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπτέμβριος 2018

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 27-9-2018, ο μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας Μιχάλης Καλλαράς, για προσωπικούς λόγους υπέβαλλε την παραίτησή του. Το ΔΣ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Μιχάλη Καλλαρά ενώ ο Πρόεδρός μας το ευχαρίστησε  για, την όντως, σημαντική προσφορά του στην Ένωση. ο Μιχάλης Καλλαράς παραμένει δυναμικά στο ΔΣ και στην αρχισυνταξία του περιοδικού μας. Στη θέση του Γενικού Γραμματέα εξελέγει ομόφωνα ο Φώτης Τζαβέλλας, στον οποίο ευχόμαστε καλή δύναμη.   
Αγαπητοί ομογάλακτοι, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο τοτυ αειμνήστου καθηγητού μας Γιάννη Σταυρόπουλου στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Καλαμακίου Κορινθίας. 
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 εκοιμήθη ο καθηγητής μας Ιωάννης Σταυρόπουλος. Η εξόδιος Ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου τη Δευττέρα 3 Σεπτεμβρίου. Χοροστάτησαν μεταξύ άλλων και οι ιερείς-μαθητές του, π. Πέτρος Ρούσσος, Παναγιώτης Παπαθανασίου, Γρηγόριος Θεοδώρου. Επίσης παραβρέθηκαν : Ο Πρόεδρός μας Θανάσης Ψυχογιός, ο γραμματέας της Ένωσης Μιχάλης Καλλαράς, το μέλος του ΔΣ Φώτης Τζαβέλλας και τα μέλη την Ένωσης , π. Δημήτριος Κορρές, π. Βλάσιος Θωμόπουλος, Δημήτριος Ανδρικόπουλος, Νίκος Κτενάς, Κώστας Ζήκος, Μιχάλης Καραγκούνης, Αριστείδης Λέντζος και Γιώργης Γιαννακόπουλος. Στο αναλόγιο, τιμής ένεκεν, έψαλλε ο Κώστας Ζήκος πλαισιούμενος από τον Μιχάλη Καραγκούνη και Γιώργη Γιαννακόπουλο. 
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ και να είναι ελαφρύ το χώμα της Κορινθιακής γης, την οποίαν υπηέτησε πιστώς και αδιαλείπτως  για μακρύ χρονικό διάστημα. 
Την 4ην Ιουνίου 2018 εξεδήμησεν εις Κύριον σε ηλίκία 86 ετών ο ομογάλακτος π. Ιωάννης Ντούλης. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλει την τετάρτη 5η Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ναό Κορίνθου, τον Απόστολο Παύλο. Ο π. Ιωάννης υπηρέτησε στον παραπάνω Ναό 60 έτη με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντός του και της αποστολής του, προσφέροντας τεράστιο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην εξόδιο ακολουθία προκειμένου να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία και να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής του.
Την Ένωσή μας (της οποίας ήτο συνεχώς ενεργό μέλος) εκπροσώπησε ο πρόεδρος μας κ. Αθανάσιος Ψυχογιός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Μιχάλη Καλλαρά και τα μέλη της Ένωσης κ. Αθανάσιο Παπαζαρή και Γιώργη Γιαννακόπουλο. Επίσης παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία τα μέλη της Ένωσης,  ο Μιχάλης Μαρινός (μέλος του ΔΣ),  Μιχάλης Καραγκούνης, ο Διονύσης Φαραώ και ο π. Δημήτριος Κορρές. Φυσικά ο π. Γρηγόριος Θεοδώρου συνεφημέριος του πατρός Ιωάννου και μέλος της Ένωσής μας φρόντιζε συνεχώς τα της τελετής.
Της εξοδίου ακολουθίας προίστατο ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. αρχιμανδρίτης (εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου) π. Άνθιμος.
Εκ μέρους της Ένωσής μας, ο πρόεδρος μας κ. Αθανάσιος Ψυχογιός αποχαιρέτησε τον παπα-Γιάννη με ένα μεστό και συγκινητικό επικήδειο.
Να ευχηθούμε όλοι μας να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και η μνήμη του να είναι αιωνία.  
Την Κυριακή 6 Μαΐου, τα μέλη της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, προσήλθαν στην ετήσια συνάντησή τους στην Κόρινθο, προκειμένου να εορτάσουν και να τιμήσουν την μνήμη της Προστάτιδάς τους Αγίας Φωτεινής κατά τα χρόνια της μαθητείας τους και να ενδυναμώσουν τον πνευματικό δεσμό που τους συνέχει επί πενήντα και πλέον χρόνια.

Η συγκρότηση της χορωδίας μας
Δημοσιεύτηκε: 4 Απρίλιος 2016

Ένα όνειρο πολλών αποφοίτων ήταν για πολλά χρόνια η συγκρότηση Χορωδίας της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΚ, που θα βοηθούσε στην πληρέστερη εκπροσώπησή της στις διάφορες εκδηλώσεις.

Η έκδοση της εφημερίδας μας
Δημοσιεύτηκε: 4 Απρίλιος 2016

Από καιρό είχε φωλιάσει μέσα μας η ιδέα για μια πληρέστερη και πιο κοντινή επικοινωνία μεταξύ των μελών μας. Δεν ήσαν αρκετές οι δυο επιστολές που στέλναμε λίγο πριν από τις συναντήσεις μας για την κοπή της πίτας τον Ιανουάριο και για τη γιορτή της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο.

Η ημέρα της εορτής της Ένωσής μας είναι η Κυριακή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Ένας όρκος παλιός μας δένει όλους, να συναντιόμαστε κάθε χρόνο στη μνήμη της.

Οι συναντήσεις στην Αθήνα
Δημοσιεύτηκε: 4 Ιανουάριος 2016

Είναι φυσικό, κάθε φορά που τελειώνει μία χρονιά κι αρχίζει την πορεία του ο νέος χρόνος, η ελπίδα του ανθρώπου για κάτι καλύτερο να ανανεώνεται.